15 April 2011

Suze i bes na Trgu bana Jelačića posle presude Gotovini

Više hiljada hrvatskih ratnih veterana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu s burnim negodovanjem dočekalo je osuđujuću presudu Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za zločine nad Srbima tokom i nakon akcije “Oluja” 1995. godine.

On je pozvao sve na jedinstvo kako bi se pravnim i političkim argumentima stalo u, kako je rekao, odbranu dostojanstva Domovinskog rata, operacije Oluja, generala, ali i prvog predsednika Franje Tudjmana i ministra odbrane Gojka Ssuška.

"Bio sam učesnik Oluje, ali sada vidim da su bile dve Oluje ona u kojoj smo mi bili, u toj Oluji nije bilo proterivanja", rekao je visoki funkcioner vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Andrija Hebrang.

Prema njegovim rečima, u Kninu 6. avgusta nijedna kuća nije bila srušena, a zapoved tadašnjeg predsednika Tudjmana bila je, kako je rekao, da se sačuvaju civili.
Ceo tekst: Blic

Sa nestrpljenjem očekujemo "Dan pobjede i domovinske zahvalnosti" koji se slavi 4. avgusta svake godine u Kninu. Obično su na taj dan svi Hrvati srećni i ponosni na svoje branitelje, koji su protiv svih izgleda pobedili dugobrade četničke teroriste, a da pritom nisu ubili nikog, nisu zapalili ni jednu kuću, niti prognali nekog sa svog ognjišta.

Šteta što nisu pronađeni "Topnički dnevnici" koji bi dokazali nevinost hrvatskih generala, i jednom za svagda dokazali da hrvatska artiljerija nije bombardovala namerno četničke civile.

No comments:

Post a Comment