10 April 2011

Kuvajt – šansa srpske privrede


"Smatramo da imamo kvalitet da nastavimo saradnju ne bi li dobili posao koji se tiče remonta i modrernizacije tenkova koje je bivša Jugoslavija izvezla Kuvajtu i koji su i danas u upotrebi", rekao je on.

Šutanovac je naveo da smo prezentovali naše mogućnosti "i očekujemo da ovaj korak praktično bude jedan novi korak u konačnom dobijanju tog posla" - remonta i modernizacije 149 tenkova model M-84.

Šutanovac je naveo i da "ukoliko na tržišnom principu budu ponuđeni i izvođači iz Slovenije i Hrvatske rado ćemo raditi sa željom da budemo integrator odbrambenih industrija cele bivšu Jugoslavije".
Ceo tekst: B92

Sa druge strane Hrvati odgovaraju:

Zdravko Stipetić: I sami ćemo Kuvajtu ponuditi modernizaciju tenkova


Ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac je istakao da je hrvatska kompanija "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda, preko hrvatske državne agencije za promet naoružanja i vojne opreme RH-Alan, već slala ponude u Kuvajt, zbog čega su vojne delegacije te države dolazile u Slavonski Brod.

Stipetić je najavio da će njegova kompanija i samostalno ponuditi Kuvajtu uslugu modernizacije tenka M-84. Vrijednost posla modernizacije kuvajtskih tenkova procjenjuje se na oko 400 milijuna dolara.
Ceo tekst: Večernji list
Ceo tekst: SeeBiz.eu

Prepuštanje remonta Hrvatskoj bi bio odličan potez za promovisanje dobrosusedskih odnosa. Ipak je hrvatska ekonomija bila teže pogođena ekonomskom krizom. 400 miliona dolara nije ništa za Srbiju.

1 comment:

  1. Odličan potez vlasti! Nadamo se da će uskoro biti postignut dogovor o ratnoj odšteti Srbije Hrvatskoj. Tada bi sa izvinjenja prešli na dela. Uz Tadićevo kumstvo hrvatskoj premijerki nikakve mračne retrogardne snage ne mogu zaustaviti dobrosusedske odnose! Zagreb nema alternativu!

    ReplyDelete