26 June 2011

20 godina nezavisnosti Hrvatske

Hrvatska obeležava Dan državnosti, a svečanosti povodom 20. godina nezavisnosti biće održane u Zagrebu i Vukovaru.

Tim povodom predsednik Ivo Josipović uveče će u glavnom gradu organizovati svečanu večeru i koncert za predsednike Mađarske i Slovenije, dok će premijerka Jadranka Kosor biti u Vukovaru. ... Zatim će državni vrh otputovati u Vukovar gde će, između ostalog, položiti vence kod spomen doma Ovčara.

Iako je predsednik države predlagao da na svečanu večeru u Zagreb budu pozvani predsednici svih susedih država od toga se na kraju odustalo, jer nije postignut dogovor sa vladom. Hrvatski političari su izneli oprečne stavove o toj ideji, posebno zbog mogućeg dolaska predsednika Srbije Borisa Tadića.

Predsednik Srbije boraviće u Hrvatskoj 26. juna kada će otići u Jadovno, kod Gospića, na obeležavanje 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu.

Veoma je zabrinjavajuće to što naš predsednik neće prisustvovati danu nezavisnosti nama dobrosusedske Hrvatske... Taj isti dan on će prisustvovati obeležavanju stradanja Srba u već davno zaboravljenom i irelevantnom Drugom svetskom ratu.

Umesto da se stalno vraćamo u prošlost, trebalo bi da se okrenemo budućnosti. Jasno je da će veoma veoma brzo Hrvatska ući u EU. Zato bi trebalo unapred delovati i već danas početi udovoljavati svakom zahtevu iz Hrvatske.

Tadiću, IZVINI SE za terorističke operacije krajiških Srba tokom mračnih 90ih! Jer Evropa NEMA ALTERNATIVU!

Ceo tekst: B92

No comments:

Post a Comment